SLAAPMASSAGE

SLAAPMASSAGE

slaapDeze massage is speciaal ontwikkeld voor Fibromyalgiepatiënten en/of mensen die slaapstoornissen hebben, in welke mate of hoedanigheid dan ook, of (tijdelijk) slecht kunnen (in)slapen.

Fibromyalgie komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.
Fibromyalgiepatiënten ervaren een domino-effect waarin het ene symptoom en het ontstaan ervan, van invloed is op een ander symptoom.

Fibromyalgiepatiënten en mensen met slaapstoornissen zijn bijvoorbeeld niet in staat om in het diepe slaap stadium (Delta-slaap) te komen. In deze Delta-slaap maakt het lichaam veel chemische stoffen voor de heropbouw aan, waardoor weefsels worden hersteld en de groei van deze weefsels wordt bevorderd. Er zijn 3 vormen van slapeloosheid te onderscheiden: moeilijk in slaap vallen, tijdens de nacht vaak wakker worden en te vroeg wakker worden. Er kunnen meerdere vormen tegelijk voorkomen.

Bij chronische slapeloosheid is stress de meest voorkomende oorzaak. Wie veel last heeft van stress heeft een verhoogd cortisol gehalte in zijn of haar bloed. Als het cortisol gehalte te hoog is, levert dit problemen op bij het in slaap vallen. Indien dit langdurig het geval is, heeft dit gevolgen voor de aanmaak van serotonine. Serotonine is het hormoon dat indirect het slaap-waakritme regelt. Door middel van massage neemt de aanmaak van serotonine toe. 

Tijdens deze slaapmassage worden speciale, zeer ontspannende, rustgevende massagetechnieken uitgevoerd in een laag en relaxed tempo, en met verwarmde aromatische olie.

Deze massage kan eventueel ook met de Fibromyalgiemassage gecombineerd worden.