ZWANGERSCHAPSMASSAGE/VOETREFLEX

massage5Een zwangerschap vraagt veel van uw lichaam en uzelf. Met een zwangerschapsmassage met een speciaal zwangerschapskussen, waar een gat in zit voor uw zwangere buik, kunt u weer heerlijk op uw buik liggen. Zelfs met de meest dikke buik, dus ook als u overtijd bent, kunt u op deze manier een ontspannende massage ondergaan. Dat weer op de buik kunnen liggen, ervaren bijna alle zwangere vrouwen als zeer fijn. Mocht u toch liever niet op de buik liggen, dan kunt u ook vanaf de zijligging gemasseerd worden.

Omdat elke zwangerschap en elke vrouw anders is, wordt elke behandeling afgestemd op uw persoonlijke wensen. De nadruk van deze massage ligt op totale ontspanning, loslaten van spanning, totale ME-time en verlichting van eventuele zwangerschapsklachten; dit in een rustgevende, sfeervolle ruimte met gedempt licht en eventueel fijne geuren. Zwangerschapsmassage brengt u en uw kindje tot rust.
Veel zwangere vrouwen kiezen dan ook regelmatige voor deze heerlijke behandeling. 

Ook kunt u tijdens de zwangerschap kiezen voor een voetreflexmassage, welke ook veel ontspanning en rust kan geven en tevens bij slaapproblemen helpt. Eventueel kan de zwangerschapsmassage gecombineerd worden met een voetreflexmassage.
 
Daarnaast wordt voetreflexmassage ook als middel gebruikt als:
- zwanger worden niet vanzelfsprekend is
- u een voltooide zwangerschap heeft, de bevalling op gang te helpen
- als ondersteuning, stimulatie en ontspanning tijdens de ontsluiting, vooral als dit laatste niet erg doorzet.

Het is heel begrijpelijk als u nog vragen heeft over de geboden mogelijkheden. Aarzel dan niet om mij te bellen. Ik kan u dan helpen om een voor u zo goed mogelijk keuze te maken. Een zwangerschap is immers bij elke vrouw weer anders.
 
De effecten van zwangerschapsmassage en/of zwangerschapsvoetreflexmassage:
  • Geeft veel rust.
  • Helpt bij slaapproblemen
  • Bestrijdt spierpijn en vastzittende spieren.
  • Helpt tegen vocht vasthouden.
  • Geeft veel lichtamelijke en geestelijke ontspanning..
  • Pijnbestrijding bij bijvoorbeeld rug- en bekkenpijn.